top of page

Stam Kamp Motto

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten. Ieder kind mag en kan zich op eigen wijze en op eigen tempo spelenderwijs ontwikkelen.

De Kracht van Hooggevoeligheid

Kinderen nemen intens waar en staan open voor alle indrukken die op hun af komen. Hierdoor zijn ze gevoelig voor dagelijkse prikkels om zich heen. Sommige kinderen raken hierdoor uit balans en/of ervaren problemen. Kinderen die hoogsensitief zijn, voelen zich niet meteen op hun gemak in een nieuwe omgeving. En als het heel druk is, kunnen ze zich plotseling heel moe voelen. Soms krijgen ze letterlijk hoofd- of buikpijn van de drukte. Gelukkig kunnen ze ook heel intens genieten en vaak hebben ze een sterke intuïtie. Omdat ze heel sterk met anderen meevoelen, kunnen ze moeilijk onrecht verdragen. Ze kunnen heel zorgzaam zijn voor anderen en heel hard hun best doen om iedereen gelukkig te maken. Dat kan heel fijn zijn, maar ook verschrikkelijk vermoeiend!

 

Als HSP Kindercoaches leren we kinderen tools die het leven makkelijker maken, met als doelstelling om hun dagelijkse prikkels te kunnen verwerken, meer zelfvertrouwen te hebben en in hun eigen kracht te blijven staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving.

Ieder kind is uniek en het kind wordt in zijn totaliteit benaderd en bevestigd in zijn natuurlijk helende vermogen. De bewustwording van een kind wordt op een speelse en kindgericht wijze vergroot. Het geeft kinderen op een positieve en creatieve wijze inzichten hoe om te gaan met de uitdagingen die zij op hun pad tegenkomen zoals hooggevoeligheid, lak aan zelfvertrouwen, pestgedrag, echtscheiding, rouwverwerking, etc.

Blije meisje aan het verven
Twee kinderen wandeland in de wei
Meisje aan het tekenen
"Your own Self-Realization is the greatest service you can render the world."

Sri Ramana Maharshi

bottom of page